2021, een Napoleonjaar dat u niet mag missen!

2021, dat is het jaar waarin de 200e verjaardag van de dood van Napoleon wordt herdacht… Een gelegenheid om een duik te nemen in de herinneringen die hij naliet op DE plaats waar hij verbleef voor zijn laatste veldslag.

De zogenaamde Ferme du Caillou werd op 17 juni 1815, op het einde van de dag, opgemerkt door de adjudant van Napoleon. Het was in dit gebouw dat de keizer zich vestigde en zijn plannen opstelde. De evenementen van 18 juni 1815 maakten er ‘het laatste hoofdkwartier’ van Napoleon van.

Het museum in de voormalige hoeve belicht de evenementen van die nacht met verschillende getuigenissen en anekdotes van burgers en militairen, waarbij men een authentieke sfeer heeft gecreëerd (zie een van de veldbedden van de Keizer). Sinds 1951 zijn de hoeve en haar omgeving geklasseerd als historisch monument. Kom ze ontdekken, alleen, met uw gezin of met vrienden. U kunt dit bezoek aanvullen met een wandel- of fietstocht die vertrekt aan het laatste hoofdkwartier van Napoleon maar ook met een van de activiteiten die georganiseerd worden op of rond het slagveld. Wenst u als eerste op de hoogte te zijn van de komende activiteiten? Dat is mogelijk, bezorg ons uw gegevens en wij contacteren u!

ONLINE RESERVERING voor het museumbezoek

*De verantwoordelijke voor de verwerking van de gegevens is het provinciebestuur van Waals-Brabant, Waals-Brabantplein 1, 1300 Waver. U kunt contact opnemen met de functionaris voor gegevensbescherming op hetzelfde postadres (vermeld “Ter attentie van de functionaris voor gegevensbescherming”) of per e-mail op dpo@brabantwallon.be.Les. Informatie over de wijze waarop uw gegevens worden verzameld, verwerkt en opgeslagen en over de rechten die u kunt uitoefenen, is te vinden in het “Beleid inzake het beheer van persoonsgegevens”, dat beschikbaar is op de website van de provincie (https://www.brabantwallon.be/bw/mentions-legales/) of op eenvoudig verzoek aan de functionaris voor gegevensbescherming (dpo@brabantwallon.be). Deze gegevens zullen niet aan andere organisaties worden doorgegeven. Bovendien kunt u uw toestemming te allen tijde intrekken, zonder opgave van redenen, door een e-mail te sturen naar dernier.qg.napoleon@brabantwallon.be of door te bellen naar 02/384 24 24.
Retour haut de page
Close Menu