Een museum voor iedereen, op 4 km van de leeuwenheuvel!​
Een museum voor iedereen, op 4 km van de leeuwenheuvel!​
Een museum voor iedereen, op 4 km van de leeuwenheuvel!​
Een museum voor iedereen, op 4 km van de leeuwenheuvel!​
chevron

Een museum voor iedereen, op 4 km van de leeuwenheuvel!

Musée Napoléon

WELKOM IN HET MUSEUM

EEN AUTHENTIEKE LOCATIE

17 juni 1815. Het is bijna donker, er valt regen. De troepen van Napoleon zijn uitgeput. Ze voelen de aanwezigheid van de vijandelijke troepen. De keizer kondigt een staakt-het-vuren af en zijn adjudanten ontdekken een verlaten boerderij: de Hoeve van Le Caillou. De hoeve zou uiteindelijk het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon worden.

Deze oude hoeve, ingericht als museum, belicht in het bijzonder de gebeurtenissen die er zich in die bewuste nacht hebben afgespeeld, gesteund op talrijke getuigenissen uit civiele en militaire bronnen. Het was hier dat Napoleon zijn strategie en zijn aanvalsplannen bedacht. In een authentiek decor herbergt het museum voornamelijk voorwerpen van het Franse leger, waaronder een veldbed van Napoleon.

Het Laatste hoofdkwartier van Napoleon was reeds een historisch gebouw alvorens het een museum werd. De boerderij bezit namelijk een eigen geschiedenis, voorafgaand en navolgend aan de napoleontische periode. Bovendien zijn de boerderij, haar aanhorigheden en haar uiterlijk als historisch monument geklasseerd.

Een museum voor iedereen!

Elke bezoeker kan het museum op zijn eigen tempo en volgens zijn eigen wensen ontdekken, alleen of met vrienden of familie, kinderen, senioren, mensen al dan niet met een beperking, gekomen per auto, met de fiets of het openbaar vervoer. Diverse attributen in het museum helpen iedereen om deze geschiedenis beter te begrijpen.

Un parcours ludique
Retour haut de page
Close Menu