Een museum voor iedereen, op 4 km van de leeuwenheuvel!​
Een museum voor iedereen, op 4 km van de leeuwenheuvel!​
Een museum voor iedereen, op 4 km van de leeuwenheuvel!​
Een museum voor iedereen, op 4 km van de leeuwenheuvel!​
chevron

Een museum voor iedereen, op 4 km van de leeuwenheuvel!

Musée Napoléon

WELKOM IN HET MUSEUM

EEN AUTHENTIEKE LOCATIE

17 juni 1815. Het is bijna donker, er valt regen. De troepen van Napoleon zijn uitgeput. Ze voelen de aanwezigheid van de vijandelijke troepen. De keizer kondigt een staakt-het-vuren af en zijn adjudanten ontdekken een verlaten boerderij: de Hoeve van Le Caillou. De hoeve zou uiteindelijk het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon worden.

In een authentiek decor werpt ons museum een licht op de gebeurtenissen van die befaamde nacht via getuigenissen en anekdotes uit het burgerlijke en militaire leven.

ONLINE RESERVERING VOOR HET MUSEUMBEZOEK

Signature - bivouac 2019

Vanaf 25 mei kan het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon u opnieuw met een gerust hart ontvangen. We garanderen daarbij zowel uw veiligheid als die van onze medewerkers.

 • Om het aantal bezoekers per tijdslot te beperken en te controleren en om de regels van ‘social distancing’ te kunnen garanderen, dient u zich verplicht in te schrijven via het bijgevoegde reserveringsformulier. U kan het museum niet bezoeken zonder voorafgaande reservering. U kan ook telefonisch reserveren op 02 384 24 24 (tussen 9.30 u. en 17.30 u.).
 • Elk halfuur laten wij maximaal 10 personen van dezelfde sociale bubbel (gezin, vrienden,…). 
 • Vanaf 11 juli, zullen alle bezoekers vanaf 11 jaar een mondmasker moeten dragen. Het museum verkoopt maskers indien de bezoeker er geen heeft.
 • Voor de betaling verkiezen we Bancontact.
 • Op verschillende plaatsen in het museum hebben we desinfecterende handgel voorzien. Bovendien besteedt ons personeel aandacht aan een regelmatige schoonmaak van onze diverse ruimtes (bezoekersplaatsen, contactplaatsen, betaalterminals, ramen, enz.).
 • Bij aankomst krijgt u uitleg over het parcours en de instructies die u dient te volgen.
 • De shop is ook geopend. Wij geven u een paar wegwerphandschoenen, zodat u de voorwerpen kan aanraken. Indien u een bepaald voorwerp wenst te kopen, geven we u een exemplaar uit onze voorraad.

Wij verheugen ons erop om jullie weer te zien!

Klik hier om ons privacybeleid te raadplegen.

 • Gelieve uw aankomstuur te kiezen
 • Please enter a number from 1 to 15.
  Maximaal 10 personen

Een museum voor iedereen!

Alleen, met vrienden of familie, elke bezoeker kan het museum op zijn eigen tempo en naar eigen wens ontdekken. Kinderen kunnen een ludiek parcours volgen om dit moment uit de geschiedenis beter te begrijpen…

Un parcours ludique
Retour haut de page
Close Menu