HET BEZOEK

Komt u alleen of met vrienden of familie, steeds kan het bezoek in alle autonomie plaats vinden, naar eigen goeddunken, volgens eigen wensen en op eigen tempo. De scenografie en de accurate  inrichting (zoals vitrines die qua hoogte en helling comfortabel aangepast zijn, geen trappen tussen de zalen, gepaste verlichting) maken een bezoek aan het museum voor iedereen mogelijk.

Jonge bezoekers kunnen gratis genieten van een leuk spelparkoers. Voorwerpen kunnen aangeraakt worden, in de scenografie zijn leerrijke spelletjes vervat en raadsels in de koffers.

Het bezoek in het museum wordt buiten vervolgd, door de ontdekking van bezienswaardigheden in de boomgaard en op de binnenkoer, waaronder het ossuarium, de waterput en aquarellen die het leven van de soldaten in kampement uitbeelden. De bezoekers kunnen eveneens aan hun bezoek een wandeling of een fietstocht in het mooie landschap van Genappe koppelen (het museum draagt het label Bienvenu Vélo). De routebeschrijving hiervan is aan het onthaal van het museum beschikbaar. De bezoekers kunnen ook gebruik maken van picknicktafels die buiten ter beschikking staan.

Het is eveneens mogelijk om een gids te boeken voor een leerrijke rondleiding van één uur in het Laatste HK van Napoleon (mits voorafgaande reservering). De rondleidingen worden verzorgd door onze partner Gidsen 1815. Ter informatie, het tarief voor een rondleiding met maximum 25 personen bedraagt 70€, de toegangsprijs tot het museum niet inbegrepen.

De toegang, de openingsuren en de tarieven van het museumbezoek staan vermeld in de praktische informatie.

EEN VRAAG ? NADERE INLICHTINGEN ? Contacteer ons.

Musée Rénové 2015
Retour haut de page
Close Menu
DQGN Grand we historique Affiche A3 300dpi

Weekend historique 1815

22 & 23 juin 2024
Le Dernier QG de Napoléon & le Domaine de la Bataille de Waterloo 1815 sont fiers d’organiser les journées de commémoration traditionnelles de la bataille du 18 juin.