Contacteer ons

Het volledige museumteam staat tot uw beschikking. We beantwoorden uw vragen met veel plezier.

Het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon
Chaussée de Bruxelles 66
1472 Vieux-Genappe

+32 2 384 24 24 
dernier.qg.napoleon@brabantwallon.be

EVENEMENTEN

22-23 juni 2019 : bivakken & re-enactment van de Slag bij Waterloo

De keizer en zijn militaire staf verblijven het hele weekend met hun troepen in tenten op het platteland.

De bezoekers leren de historische re-enactmentgroepen kennen en kunnen uitleg krijgen over de wapens en uitrusting. Daarnaast maken ze kennis met het dagelijkse leven in het kamp: het bereiden van de maaltijden, het schieten met geweren en kanonnen, defilés, de wisseling van wacht en patrouilles.

Ook voor kinderen is er heel wat animatie voorzien: de Kleine Soldatenschool, aquarelwandelingen (onder begeleiding van de Fondation Folon), houten volksspelen, miniconcerten met muziek van de Keizerlijke Garde, ambulance (demonstratie van hulp aan gewonden en voorstelling van medische instrumenten). Groot en klein kunnen op zondag om 10.30 uur de aanval op de Hoeve van Hougoumont aanschouwen (gratis). 

PRAKTISCHE INFO //

De bivakken zijn geopend op zaterdag 22 juni van 9.30 u. tot 18 u. en op zondag 23 juni van 12 u. tot 18 u. Er is een (gratis) pendelbus voorzien die voortdurend de volgende route aflegt: Mémorial => Hoeve van Hougoumont => het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon. De pendeldienst is beschikbaar van 9.30 u. tot 18 u. (22 juni) / van 12 u. tot 17 u. (23 juni).

Bivakken van de Fransen en hun bondgenoten + museum van het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon: € 10 en gratis voor kinderen onder de 10 jaar (animatie is in de prijs inbegrepen).

Verzamel uw troepen 

Close Menu